De voordelen van een camperreis 

De camper is een fantastische manier om te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Met alle comfort van thuis kun je van je vakantie genieten zonder je zorgen te maken over hotelkamerbediening of dure hotels! En het beste is? Je hebt geen eerdere kampeerervaring nodig, want het is zo easy-peasy als je op avontuur gaat met jezelf aan het stuur in de hand. Heb je de bestemming al helemaal gepland of rij je lekker aan en kijk je waar het schip strand? Een camperreis heeft het allemaal.

Een goede voorbereiding

Als je met je eigen camper op stap bent, is het prettig te weten dat alles soepel werkt. Met een paar basisbenodigdheden op sleeptouw (zoals goede sloten) zijn er tal van mogelijkheden om de zaken soepel te laten verlopen – niet alleen helpen ze tegen ongewenste gasten die misschien iets meer willen dan alleen roomservice; maar ook omdat deze voorwerpen het leven gemakkelijker maken bij reizen over land of over zee!

Voor onderhoud heb je bijvoorbeeld een bandenspanningsmeter nodig zodat je ervoor kan zorgen dat de camper in goede conditie blijft. Daarnaast is het handig om vooraf de gasflessen te controleren. Zo kun je deze tijdig laten vullen. Ook de opslag, slangen en aansluiting dienen gecontroleerd te worden voor de zekerheid.

Comfortabel op reis

De camper is je huis op wielen. Je wilt je tijdens het reizen comfortabel en op je gemak voelen, wat betekent dat het toevoegen van wat gezelligheid het leven in de camper ook beter zal maken! Er zijn allerlei dingen die je binnen kunt doen voor comfort of stijl – zoals stoelhoezen die perfect passen bij het kleurenschema van de camper. Kajuitmatten zodat vuil niet overal in de camper ophoopt. En niet te vergeten een horgordijn natuurlijk. Op de camping zit je geregeld buiten met de deur open. De vriendelijke insecten wil je zoveel mogelijk in de natuur houden.

Handige extra’s

Niet te missen zijn oprijblokken die onder de voorwielen geplaatst worden nadat je de camper hebt geparkeerd. Voor de fietsers onder ons zijn diverse fietsendragers en bijbehorende fietsenhoezen erg handig. Tot slot raden we iedereen een chemisch toilet aan. Fijn om te hebben ook al heb je het niet overal nodig. Af en toe kom je op plaatsen waar het een musthave is. Heb je alle praktische items in de camper gehaald? Dan is het tijd voor een camperreis. Waar gaat de volgende reis van jullie naar toe?

Andere berichten uit deze categorie

Vakantie in Noord-Holland

Lees dit artikel