Vakantie in Noord-Holland

De Nederlandse provincie Noord-Holland is zeker een must voor iedereen die in eigen land blijft dit jaar. Hier vind je alles wat typisch bij ons landje past: de kaasmarkt in Alkmaar, Bloembolvelden, de Noordzee en onze hoofdstad Amsterdam natuurlijk. Met vele vakantieparken en campings aan de Noordzeekust is er altijd wel iets wat bij je behoeften past.

Noord-Holland is vooral bekend om zijn hoofdstad Amsterdam. Maar de provincie heeft nog veel meer te bieden! De stad Haarlem heeft net als Alkmaar een lange geschiedenis. Daarnaast vind je aan het IJsselmeer verschillende pittoreske vissersdorpen zoals Edam en Volendam. In deze dorpjes valt altijd wel iets te beleven. In het noorden van Noord-Holland liggen prachtige natuurgebieden zoals de Helderse Vallei, en in Den Helder vertrekken veerboten naar het populaire waddeneiland Texel. Noord-Holland is ook een goede keuze voor strandvakanties, bijna de hele kust bestaat uit strand.

Ga op ontdekkingsreis in eigen land in Noord-Holland. Als vakantiebestemming valt er veel te zien en te ontdekken. De hoofdstad Amsterdam, de kaasmarkt en Volendam zijn slechts enkele beroemde plaatsen uit deze provincie. Maar dat is niet alles! Van polderlandschappen en bollenvelden tot voormalige vissersdorpen, de Noordzeekust, het IJsselmeer en nog veel meer. Boek een vakantiehuis in Noord-Holland of ga naar de camping met je eigen caravan, en ontdek alles wat dit deel van Nederland te bieden heeft.

Wat valt er te beleven?

Bewonder de bollenvelden die van eind maart tot begin mei bloeien en bezoek de oud-Hollandse dorpjes. Wandel of fiets door de polderlandschappen en stop onderweg bij een kaasmakerij of maak een tochtje met een fluisterboot. Ontdek Laag Holland met Beemster en Volendam of kom tot rust in de Kop van Noord-Holland. Heerlijk op vakantie aan de Nederlandse kust, dat doe je in Noord-Holland.

Andere berichten uit deze categorie

Bijzondere plekken voor een vakantie in Nederland

Lees dit artikel

Hoe kies je de perfecte outfits om mee te nemen op vakantie

Lees dit artikel

Finse Sauna vs. Infrarood Sauna: Wat is het verschil?

Lees dit artikel