5 niet te missen bezienswaardigheden in Nederland

Nederland is een klein land dat veel te bieden heeft. Van de charmante windmolens en schilderachtige dorpjes tot de bruisende steden en het bruisende nachtleven, er is voor elk wat wils in deze schilderachtige hoek van Europa. En hoewel er in heel Nederland talloze dingen te zien en te doen zijn, zijn hier vijf niet te missen bezienswaardigheden die bovenaan je lijstje moeten staan.

1. Keukenhof Tuinen

Keukenhof, ook wel bekend als de Tuin van Europa, is ’s werelds grootste bloementuin. Keukenhof ligt in Lisse, Nederland, en herbergt meer dan 7 miljoen tulpen, narcissen en andere bloemen. De tuinen zijn geopend van half maart tot half mei, en in die periode trekken ze meer dan 1,5 miljoen bezoekers uit de hele wereld.

2. Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de meest bezochte musea van Nederland. Het museum herbergt meer dan 8.000 kunst- en geschiedenisobjecten, waaronder meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en andere Nederlandse meesters. Het Rijksmuseum herbergt ook ’s werelds grootste collectie Delfts blauw-wit porselein, dat zijn oorsprong vindt in Delft, waardoor het een must is voor elke fan van Nederlandse kunst en cultuur.

3. Grachtengordel

De Grachtengordel is een netwerk van grachten dat door het centrum van Amsterdam loopt. De grachten werden oorspronkelijk in de 17e eeuw aangelegd als een manier om goederen en mensen door de stad te vervoeren, maar vandaag de dag zijn ze een van de grootste toeristische attracties van Amsterdam. Bezoekers kunnen boottochten maken door de grachten of gewoon genieten vanaf een van de vele bruggen die de grachten doorkruisen.

4. Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis is een museum gewijd aan Anne Frank, een Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog met haar familie moest onderduiken. Tijdens haar onderduik hield Anne een dagboek bij waarin ze haar ervaringen tijdens deze moeilijke periode in de geschiedenis optekende. Tegenwoordig is haar dagboek een van de meest gelezen boeken ooit en blijft haar verhaal mensen over de hele wereld inspireren. Het Anne Frank Huis biedt bezoekers een unieke kans om uit de eerste hand kennis te maken met het leven en de nalatenschap van Anne Frank.

5. Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum in Amsterdam is een van de populairste toeristische bestemmingen in Nederland. Het museum huisvest ’s werelds grootste collectie werken van Vincent van Gogh, waaronder meer dan 200 schilderijen en 500 tekeningen van de kunstenaar zelf. In het museum zijn ook regelmatig wisselende tentoonstellingen te zien van andere Nederlandse kunstenaars uit de tijd van van Gogh en van hedendaagse kunstenaars die zich door zijn werk hebben laten inspireren

Er is genoeg te zien en te doen in Nederland! Van de prachtige bloementuinen en historische musea tot de schilderachtige grachtengordels en het bruisende nachtleven, er is voor elk wat wils in deze schilderachtige hoek van Europa. Dus of u nu een kunst- of geschiedenisliefhebber bent, zet deze vijf niet te missen bezienswaardigheden op uw lijstje bij het plannen van uw volgende reis naar Nederland!

Andere berichten uit deze categorie

Zeilen in Nederland 

Lees dit artikel

Schoolreisje organiseren? Tips voor een veilige reis! 

Lees dit artikel